onsdag den 1. oktober 2014

Velkommen

En mindre blog omkring vores byggeri på Skalhøje i Nibe.

Vi er en lille familie bestående af 2 voksne og 1 barn. Derudover har vi en lille hund.

Idag er vi bosiddende i Sønderholm (ca. 7 km fra Nibe) i en villa fra 1970 på 140 kvm. I foråret 2014 gik vi og legede med ideen om at rive vægge ned og lave nyt køkken, lofter, gulvvarme osv. Vi kunne godt se at dette nok ville løbe op, og boligen ville have svært ved at holde værdi svarende til det vi havde planer om at hælde i den. Så derfor begyndte vi at lege med tanken om at bygge et nyt hus.

Vi har været rigtig glade for at bo her hvor vi gør nu, der er dog nogle ting i forbindelse med plantegningen som vi ikke er helt vilde med, og faktisk gerne ville lave om på. Blandt andet er børneværelserne relativt små, køkken ikke specielt stor (derimod har vi en kæmpe vinkel stue).

For at se om der var økonomi til at bygge nyt begyndte vi for det første at undersøge priser på grunde. Vi fandt en grund i Sønderholm som faktisk var vores 1. prioritet i ret lang tid, men grundet en utrolig ringe ejendomsmægler/sælger, gik denne plan hurtigt i vasken. Herefter fandt vi en grund i en ny udstykning i Nibe, hvilket vi faktisk er blevet rigtigt glade for - for det første fordi Nibe by er en del større og derfor også har langt flere ting at byde på.

Næste projekt var at finde en pris på hvad grund + hus så ville koste os. Der er en tommelfinger regel der siger at husets værdi skal svare til 3-4 gange grundens. Så med dette i baghovedet fik vi booket et møde ved Huscompagniet.

Grunden til vi valgte Huscompagniet er fordi vi både har kollegaer og venner der har bygget med dem, og derudover har vi også kun hørt positivt herom.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar