torsdag den 2. oktober 2014

Huscompagniet

For at forberede os til vores første møde med Huscompagniet havde vi på forhånd været i banken og fået lavet et nyt budget og få et ca. beløb for, hvad vi havde at gøre godt med. Derudover havde vi også været de fleste plantegninger igennem på deres hjemmeside.

Mødet startede på den grund vi oprindeligt havde set på i Sønderholm. Herefter kørte vi en tur til Huscompagniets udstillingslokaler i Aalborg.

I Aalborg startede vi med at prioritere de vigtigste ting vi forbinder med opførelse af et nyt hus. Jeg kan ikke præcist huske alle punkterne, men mener vi havde sat økonomien på som vores 1. prioritet - for uden denne i orden er der ikke noget projekt :)

Så vi startede med at vælge hustype/størrelse. Vi havde set os lun på et længehus på 155 kvm, men efter dygtig rådgivning endte vi med en kampagnemodel på 151 kvm. inkl. 10 kvm. overdækket terrasse. Vægge i selve "skallen" kunne vi flytte og fjerne som vi ville, der kommer et indlæg dedikeret til plantegningen senere. Derudover ville vi også have lavet carport med skur, hvor der skal være plads til 2 biler.

Efterfølgende gik vi en tur ud af mødelokalet og begyndte at vælge: tegl, tagsten, vinduer/døre, armatur, toiletter, gulv osv. Dette forgik ved at man så standard løsningerne (det der er inkl. i den første pris man får), og samtidig så hvilke tilvalg man kunne lave.

Vi fandt hurtigt ud af, at tilvalg er en dyr fornøjelse, men med et overordnet beløb i baghovedet beherskede vi os, og endte faktisk med det vi gerne ville have. Dette inkluderede blandt andet:

  • Bison tegl
  • Træ/alu vinduer
  • Væghængte toiletter
  • Dobbeltsidet skråloft i køkken/alrum
  • Glasparti indgang
  • Isoleret gulv i skur
Alt i alt løb vi op i tilvalg for ca. 300.000 (inkl. carport) - ikke noget urealistisk beløb i forhold til mange andre.

Der er selvfølgelig nogle tilvalg vi gerne ville have med, som f.eks. trægulv på værelserne og gipslofter. Dette er dog projekter der med relativt få midler kan udføres i fremtiden.

Vores byggerådgiver ved Huscompagniet hedder Casper Rejmer Hammer, han kan stærkt anbefales at kontakte, hvis nogle af jer står og har spørgsmål omkring nybyggeri eller planer om at bygge nyt. Hans mobilnummer er: 21 57 55 67 , og I kan finde ham på Huscompagniets hjemmeside

Ingen kommentarer:

Send en kommentar